-

Potápěčská jáma, Aquapark Praha - Čestlice

Nejhlubší veřejně přístupný potápěčský bazén v ČR

Nejhlubší veřejně přístupný potápěčský bazén v ČR

Nejzajímavější umělou lokalitou je bezesporu Potápěčská jáma. Tento 8 m hluboký potápěčský bazén je součástí Aquapalace Praha, který najdete hned za jihovýchodní hranicí Prahy v Čestlicích.

  

 

Samotný aquapark se rozkládá na ploše 9 150 m2. Je tvořen třemi částmi − Palácem vln, Palácem dobrodružství a Palácem relaxace. Návštěvníci se mohou projet na třech skluzavkách a šesti tobogánech, nejdelší z nich měří 140 metrů. Milovníci adrenalinové zábavy  vyhledávají atrakce spacebowl. Zajímavým lákadlem pro malé i velké je bazén s umělým vlnobitím, který v pravidelných intervalech navozuje pocit opravdových mořských vln. Jednotlivé paláce jsou protkány umělými řekami v celkové délce téměř půl kilometru.

Při procházce podél jedné z umělých řek nemůže žádný z návštěvníků přehlédnout dvě velká okna do čtyřmetrové hloubky Potápěčskéhé jámy Olson. Přes sklo pozorují návštěvníci aquaparku probíhající potápěčské kurzy nebo zkušební ponory. Bazén poskytuje ideální podmínky pro provádění potápěčských cviků ve třech různých hloubkách. Nejmělčí část bazénu, hluboká asi jeden a půl metru, je ideálním místem pro první seznámení s ovládáním potápěčské výbavy pod vodou. Přeplavete-li tuto mělčinu, objeví se pod Vámi korálový útes, padající do hloubky osmi metrů! Při sestupu si můžete udělat přestávku na nerezové plošine ve čtyřech metrech. Odtud  můžete zamávat zvědavcům za okny ve stěnách bazénu a můžete dokončit sestup až na dno. Na stěnách kolem sebe uvidíte korálové ryby, žraloky, nebo dokonce i chobotnici.   
 
Umíte si představit lepší místo pro potápěčský výcvik? S firmou Olson se každý zájemce může zúčastnit potápěčského výcviku všech úrovní. Ti, kdo zatím ještě nejsou rozhodnuti věnovat se zkoumání podmořského světa, mají možnost absolvovat zkušební ponor pod vedením instruktora. Nahlédnutí do tajů potápění, trvající 50 minut, je rozděleno na teoretickou přípravu a vlastní ponor v Potápěčské jámě Olson.
 
video z jámy zde... httppublic://1487328931-dscn2926.jpgwww.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=E3WkD88pHeA